Health Check

Gezondheidsonderzoek

Deze check is aan te raden voor iedereen, of je nu sportief bent of juist niet. Gezondheid is voor iedereen van levensbelang. Door middel van een Health Check (30 minuten) worden belangrijke risicofactoren voor de gezondheid in kaart gebracht.

Wat wordt er gemeten:

  • BMI (body mass index)
  • Vetpercentage
  • Buikomtrek
  • Bloeddruk
  • Cholesterol
  • Rust hartslag
  • Saturatie

Na afloop bespreken we de uitkomst van de check en krijg je gerichte adviezen om je gezondheid waar nodig te verbeteren. Je krijgt een verslag van de health check mee naar huis.

Afspraak maken?
Neem contact op met: 020 - 26 10 26 8

Wat meten we tijdens de Health Check

BMI (body-mass index)

De BMI is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht weergeeft. De BMI wordt gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht.

Naar de BMI moet altijd kritisch gekeken worden. Dit zegt namelijk niets over het vetpercentage. Een bodybuilder kan bijvoorbeeld een heel hoog BMI en een zeer laag vetpercentage hebben. Zijn lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit spieren. Het is daarom goed om zowel vetpercentage als BMI te meten.

Vetpercentage

Het vetpercentage is het gewicht aan vetten ten opzichte van het totaalgewicht. Bij een persoon van 80 kg met een vetpercentage van 20% bestaat het lichaam dus voor 16 kg uit vet.

Buikomtrek

Buikomtrek is een belangrijke indicator voor een goede gezondheid. Het vetweefsel in de buikholte speelt een actieve rol in de stofwisseling en hormoonhuishouding. Een te grote buikomtrek vergroot het risico op metabool syndroom en diabetes type 2.

Bloeddruk

Bloeddruk is de vloeistofdruk in het slagadersysteem. Deze wordt weergegeven door twee getallen, de bovendruk en de onderdruk. Waar bij 120/80 als normaal wordt aangenomen. De bovendruk is de maximale druk die wordt opgebouwd in de hoofdlichaamsslagader bij het samentrekken van de linkerhartkamer.

Cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof. Het lichaam gebruikt cholesterol om cellen, hormonen en gal te maken. Het lichaam maakt cholesterol aan in de lever. Daarnaast neemt het lichaam cholesterol op uit de voeding.

Het cholesterolgehalte van het bloed is veranderlijk. Het neemt bijvoorbeeld toe, als er veel verzadigd vet in je voeding zit. Verzadigd vet zit vooral in room, boter, volle melkproducten, volvette kaas, vet vlees, koekjes, gebak en snacks.

Rust hartslag

Je rust hartslag is het aantal slagen per minuut als je volledig in rust bent. Je hart geeft voortdurend informatie over de conditie van je lichaam. Zo kan een hogere rustpols onvoldoende herstel na een training betekenen of aanwijzingen zijn voor opkomende verkoudheid, griep of infectie.

Saturatie

De zuurstofsaturatie, ofwel zuurstofverzadiging is de waarde die aangeeft hoeveel procent van het hemoglobine in de rode bloedcellen in het slagaderlijke bloed zuurstof heeft gebonden.

De kosten voor de Health Check bedragen €29,95 incl. BTW en duurt 30 minuten.