Recept: Geroosterde cannellini bonen met tomaat, pecorino en knoflookolie

Een favoriet van onze voedingsdeskundige Jaime; geroosterde cannellini bonen met tomaat, pecorino en knoflookolie. Zowel warm, lauw als koud heerlijk. Geen vlees, maar toch met alle belangrijke eiwitten die je lichaam nodig heeft. Tevens is dit gerecht glutenvrij, met alleen maar gezonde langzaam opneembare koolhydraten en is het zelfs veganistisch te maken door de kaas weg te laten. Vegan suggestie: vervang de kaas voor edelgistvlokken en kies voor een extra lepel kappertjes.

Ingrediënten (1 persoon):

  • 250 gram cannellini bonen, uitgelekt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 biologische citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el geraspte pecorino
  • Handje peterselie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden, op de grillstand.
  2. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel goed na met koud water.
  3. Pers 2 tenen knoflook uit en mix met de olijfolie.
  4. Was en halveer de cherrytomaten en doe in een ovenschaal. Mix de bonen er ook doorheen.
  5. Meng de tomaten en bonen met rasp en sap van een halve citroen en de knoflookolie.
  6. Rooster 10-15 minuten totdat er een klein grill-laagje op de bonen komt.
  7. Laat de bonensalade een beetje afkoelen en serveer in een diep bord. Garneer met pecorino en peterselie.
  8. Serveer er wat veldsla naast voor je dagelijkse portie foliumzuur.

Voedingswaarde per persoon

492 kcal
37,5 gram koolhydraten
22,7 gram eiwit
18 gram vet
22,6 gram vezels

Over Jaime

Jaime werkt als zelfstandig voedingsdeskundige bij zijn praktijk Frias Food Coaching in de AmstelFysio Health Club. Hij is zelf fanatiek marathonloper en triatleet en enthousiast over alles wat met (duur)sport te maken heeft. Zijn expertise en passie zit in het begeleiden van sporters op het gebied van voeding. Hij probeert ervoor te zorgen dat je voedingspatroon meebeweegt met je sportpatroon, met als centrale focus het persoonlijke doel dat je voor ogen hebt. Onder zijn clientèle bevinden zich veel marathonlopers, triatleten en fietsers die fitter willen worden en gemotiveerd zijn hun persoonlijke doel te halen. Ga je een marathon lopen binnenkort en denk je dat je nog extra winst kan behalen met voeding voor, tijdens en na de trainingen en wedstrijden? Neem dan contract op met Jaime.

Meer recepten?

Pittige visstoof met kabeljauw en tahin
Vegetarische roti met kikkererwten
Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
Watermeloen salade met boekweit en munt
Boekweitnoedels met avocado, kardemom en limoen
Ijskoude gazpacho met basilicumolie
Orechiette met paddenstoelen en romige (gezonde) truffelsaus

Lees verder - Tips voor het instellen van je (thuis)werkplek

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen. Langdurig zitten is erg slecht! Zitten wordt inmiddels gezien als ‘het nieuwe roken’. In onderstaande blog geven we je 6 tips die te maken hebben met het instellen van je werkplek, hoe je de negatieve gevolgen van een lange werkdag kunt verminderen. Lees de 5 tips.