Hi, community! #5: Marlene de Boer

Vandaag zegt Marlene de Boer: ‘Hi, Community!’ 👋 Marlene laat je zien hoe je gebalanceerd en met plezier kunt trainen voor een triatlon. Met haar indrukwekkende 1ste podiumplekken in triatlons in onder andere Ouderkerk en Amsterdam, weet Marlene wel wat er nodig is om goed voor de start te verschijnen. Een van haar trainingstips is ‘zwart/wit trainen’ - weet jij al wat dit is?

Marlene de Boer 


Leeftijd: 31

Sport: Triatlon

Relevante prestaties: In 2018 & 2019: 1ste plaats TRI Ouderkerk OD 2018, 1ste plaats TRI Amsterdam HD 2019, 1ste plaats 1/3 Rutbeek Enschede tiathlon 2019 en 1ste amateur vrouw overall 70.3 Zell am See 2019

Favoriete training: Interval training op de Wattbike bij Wattcycling Amsterdam Amstel

Favoriete trainingsrondje: Rennen langs de Amstel; op de fiets probeer ik zoveel mogelijk nieuwe routes te ontdekken om variatie aan te brengen

Favoriete race: TRI Amsterdam was vorig jaar een fantastische ervaring! Een race in mijn ‘achtertuin’ met veel familie en bekenden langs de kant

Favoriete sportboek: Verborgen kracht – Rich Roll

Favoriete sport gadgets: Mijn Polar Vantage horloge draag ik eigenlijk 24 uur per dag

Meest bijzondere sport gewoonte: Ik heb dit gecheckt bij mijn sportbuddies en volgens hen houd ik er geen gekke of bijzondere gewoontes op na

Als ik niet sport dan: Werk ik, breng ik tijd door met vrienden en vriendinnen en houd ik van lezen, muziek, Netflixen en lekker eten

Belangrijkste trainingstips van Marlene:

  1. Zorg voor plezier: samen en alleen. Dit is voor mij de basis van sport. Sommige trainingen vind ik heerlijk om alleen te doen, maar samen trainen is gezelliger en zo kun je elkaar motiveren. Voor interval trainingen op de fiets ga ik bewust naar Wattcycling Amstel, voor net dat beetje extra motivatie om alles eruit te kunnen halen.
  2. Luister goed naar jouw lichaam. Het in kaart brengen van jouw rusthartslag kan je inzicht geven in jouw herstel. Toch ben jij degene die jouw lichaam het beste aanvoelt. Ik heb geleerd dat een training overslaan soms meer brengt dan jezelf te pushen wanneer je vermoeid bent.
  3. Probeer zwart/wit te trainen. Om blessures te voorkomen probeer ik mijn duurtrainingen echt rustig uit te voeren. Dit zorgt voor minder impact op mijn pezen en spieren en mijn herstel daarna verloopt sneller. Wanneer ik tempo’s loop of fiets dan probeer ik die ook echt te halen. Zo loop ik mijn duurlopen in een tempo van 5.30 min/km en mijn tempo’s op 3.30-3.45 min/km, hier zit bijna 2 minuten verschil tussen.
  4. Voeding. Mijn grootste winst ligt op het gebied van voeding. Nu de lente is begonnen en ik steeds meer lange ritten maak is het belangrijk dat ik energetisch in balans blijf. Hoe meer je jouw reserves aanspreekt tijdens een training, hoe langer je nodig hebt om van een training te herstellen. Tijdens mijn ritten op de fiets gebruik ik Nutrid benzine (sportdrank) en na de training neem ik direct een herstel shake.
  5. Zorg voor preventieve check-ups. De impact op jouw lichaam bij triatlon is enorm. Triatleten staan bekend om hun vele en diverse trainingen: zwemmen, fietsen, rennen en krachttraining. Maak regelmatig een afspraak bij een fysiotherapeut voor een check-up. Zo kun je zwakke plekken vroegtijdig opsporen en voorkom je blessures.

Wij zijn onderdeel van een grote, enthousiaste gemeenschap van trail runners, hockeyers, volleyballers, natuurliefhebbers, zwemmers, wandelaars, triatleten en ultralopers.

Deze mooie mix van mensen hebben allemaal één ding gemeen. Zij vinden hun passie in beweging. Beweging in het water, in de bossen, door de straten en op het veld.

Door deze mensen te helpen om hun bewegingsruimte te verrijken, krijgen wij elke dag weer een enorme boost aan energie. Hun verhaal willen wij met jullie delen in deze terugkerende verhalen reeks - Hi, community!

Lees verder - Tips voor het instellen van je (thuis)werkplek

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen. Langdurig zitten is erg slecht! Zitten wordt inmiddels gezien als ‘het nieuwe roken’. In onderstaande blog geven we je 6 tips die te maken hebben met het instellen van je werkplek, hoe je de negatieve gevolgen van een lange werkdag kunt verminderen. Lees de 5 tips.