AmstelFysio patiënt Jesse de Rooij tweede op het NK wielrennen voor junioren.

Zaterdag 17 juni 2017 vond in het Gelderse Montferland het NK wielrennen 2017 voor junioren plaats. De beste Nederlandse junioren strijden om de gouden medaille en het rood-wit-blauwe tricot. Jesse de Rooij, rijdend voor Monkey Town Cycling Team, hebben we geholpen om fit aan de start te staan. Hieronder zijn verslag van het NK wielrennen.

3 weken voor het Nationaal Kampioenschap kwam ik nog ten val in Spie Internationale Junioren Meerdaagse en had ik onder andere mijn lies verrekt, ik had hier veel last van en het leek erop dat ik er nog wel een paar weken last van zou hebben. Ik heb daarom rond die tijd meerdere afspraken met Franc Thomissen van AmstelFysio gehad om te zorgen dat ik weer soepel al mijn krachten kwijt kan op de fiets. Na een week had ik alweer amper last van de blessure en in de laatste week voor het NK reed ik daarom nog 1 laatste wedstrijd in Erp. Er was bij dat criterium een sterk deelnemersveld en ik wist daar vanuit een kopgroep de wedstrijd te winnen. Ik wist dus al dat de vorm goed was en ik op mijn eindsprint kon vertrouwen.

Ik had het NK-parcours van in totaal 132 km donderdag en vrijdag al verkend, de race bestond uit 8 rondes van 16 km met 3 stevige klimmetjes. Zo stond ik op 17 juni om half 10 goed voorbereid aan de start voor het NK Wegwielrennen in ’s-Heerenberg. Echter was ik vlak voor de start nog gevallen bij het warm rijden. Ik was met mijn buik op mijn stuur gekomen en ik kreeg gelijk het idee dat ik hiermee mijn mogelijke prestaties van de dag sterk mee beïnvloed had. Ik heb toen meer gezeten dan ingereden en stond nog met een beetje pijn aan de start.

Toen het startsein van de nationale junioren race werd gegeven ging het gas er direct op. Er was namelijk geen sprake van een geneutraliseerde start en er stond weinig wind. Ondanks de 3 stevige klimmetjes bleef het peloton na vele ontsnappingen van maximaal 15 seconden voorsprong tot in de laatste ronde alsnog bij elkaar.

Deze blog gaat verder onder de foto

Na de bel voor de laatste ronde werd tot op de muur van Zeddam het peloton op een lint getrokken, een paar honderd meter later op de door renners genoemde snelweg viel het voorin stil en kwam alles weer bij elkaar. Al snel zagen enkele renners hun kans en sprongen ervandoor. Ik had zo mijn twijfels of het verstandig was maar toch sprong ik mee, al snel hadden we een groep van 7 renners waaronder een van mijn ploeggenoten Mick Kemper. We werkten goed samen tot aan de 2e klim in de wedstrijd, toen lag het tempo voor 1 renner te hoog en zo gingen we met 6 man met 35 seconden voorsprong de laatste 5 km in. We begonnen elkaar al een beetje aan te kijken en vielen stil, daarna probeerde Ruben van der Pijl ervan door te gaan. Er werd gereageerd, maar het gat werd niet dicht gereden. Tot op de laatste 300m reed Ruben nog vooruit. Op de laatste 400m viel het achter hem namelijk stil. Ik zag daar mijn kans en ging op de pedalen staan. Ik passeerde Ruben erg vlot maar toen kwamen Adne Koster en Lars Oreel naast me te rijden in de laatste 200m. Zo werd het uiteindelijk een onwijs lange eindsprint. Ik lag vanaf de laatste 300 tot de laatste 10 meter voorop en alleen Adne Koster wist mij nog bij te benen. In de laatste paar meters had hij uiteindelijk toch net het beetje extra om zijn wiel voor de mijne te gooien en won zo het nationaal kampioenschap met een millimeter sprint.

De grote nationale titel was erg dichtbij en een kans als deze heb ik in mijn jonge carrière nog niet eerder gehad. Toch ben ik heel tevreden met mijn 2e plaats en hoe ik heb gekoerst tijdens deze wedstrijd. Ik wil Franc van AmstelFysio graag bedanken dat hij mij weer snel op de fiets heeft weten te zetten.

Jesse! Names het hele AmstelFysio team super gefeliciteerd!!

Lees verder - Tips voor het instellen van je (thuis)werkplek

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen. Langdurig zitten is erg slecht! Zitten wordt inmiddels gezien als ‘het nieuwe roken’. In onderstaande blog geven we je 6 tips die te maken hebben met het instellen van je werkplek, hoe je de negatieve gevolgen van een lange werkdag kunt verminderen. Lees de 5 tips.